Oktoberfest 2022 i Malmö

boka Oktoberfest Malmö

Välkommen på Oktoberfest 2022!

Skapa er egen oktoberfest på företaget och bjud på en rolig och trevlig kväll för era anställda, kunder och samarbetspartners i Malmö.
Det blir en tillställning ni kommer att prata om länge och kommer kanske t.om skapa som en årlig tradition!

Vi har hjälpt ett flertal företag med arrangerande och genomförande av oktoberfester i Malmö, bl. a Tyréns, Sweco, Sigma, Saldab IT, Akea, Bare Appliance AB, Coresec Systems AB, Scream Mediabyrå…

Vår roll bestämmer ni, vi kan antingen ta helhetsansvaret med planering och bokning av lokal, ljud & ljus, underhållning, mat, serveringspersonal, dekoration, etc eller så tar vi endast hand om utvalda delar som ni anser er behöva hjälp med.

Kontakta oss för ett kostnadsförslag på tel. 070-769 50 63 eller via kontaktformuläret nedan.

förfrågan oktoberfest

Vi var med och anordnade Swecos oktoberfest i Malmö

swecos oktoberfest Malmö Foto: Tony Larsson

Swecos Oktoberfest Malmö Foto: Tony Larsson

Sweco hade sin hejdundrande oktoberfest i en hangarliknande lokal nere i Malmö hamn. Lokalen dekorerades omsorgsfullt med halmbalar, banderoller och flaggor och ett photobooth byggdes upp för roliga och avslappnade festbilder. Scen byggdes upp till bandet, stabila bord och bänkar radades upp.Väggar och tak belystes med uplights för att skapa färg och stämning i lokalen.

300 inbjudna gäster serverades öl & oktoberfestbuffé och tyrolerbandet höll igång med sina sjungvänliga tyska umpa-bumpa låtar. Därefter var det dags att öppna baren och för Dj´n att dra igång dansgolvet och det sjöngs och dansades långt in på natten.

Oktoberfest Saldab IT MalmöStort tack, det gjorde ni bra!

citattecken

Stort tack till Fredrik och Robert på Allt för fest som arrangerade vår Oktoberfest på Saldabs kontor i Malmö.
Allting var perfekt planerat och det blev en fantastisk stämning redan från början.
Orkestern som spelade Umpa-Bumpa fick igång alla med allsång och ölpumparna gick varma.
God mat och väldigt nöjda kunder – en hellyckad kväll helt enkelt!"

Anki Davidsson på Saldab IT

/ Anki Davidson, Saldab IT AB

Lite Oktoberfest kuriosa..

Oktoberfest i september, märkligt men sant!

Den 19:e september öppnas varje år oktoberfesten i München, eller ”Wiesn” som det populärt kallas av Münchenborna. Folkfesten pågår till och med den 4:e oktober, till skillnad från firandet här hemma, där man tror att festen hålls i oktober!

Den första oktoberfesten hölls år 1810, och numera anses Oktoberfest vara den största folkfesten i världen.

Festligheterna pågår under sexton dagar före den första söndagen i oktober på Theresienwiese. Med anledning av festen bryggs ett särskilt oktoberfestöl. Ölet, som serveras enligt tradition i enliterskannor som kallas Maß, ölet är bärnstensfärgat, alkoholstarkt och smakrikt. Det får bara tillverkas av lokala bryggerier i München. Ölutskänkningen sker i gigantiska tält som rymmer upp till 10.000 gäster! Dessa är dekorerade i bayerns färger, ljusblått och vitt. Tyrolermusik spelas av liveband och det sjungs och dansas på både bord och bänkar.
Har ni inte upplevt en oktoberfest i Munchen än så bör ni sätta upp det på er att-göra-lista! Det är en fantastiskt trevlig folkfest för alla, inte bara för ölälskare men det är en fördel om ni tycker om öl!

Vad är typiskt för en oktoberfest förutom ölen?

Lederhosen  & Dirndl - är traditionell oktoberfestklädsel

klädsel oktoberfest Dirndl  är en traditionell sydtysk och österrikisk klädsel för kvinnor. Ordet betyder "flicka" på den lokala sydtyska dialekten. Ni har säkert sett den klassiska tyska dress som kvinnan bär med, kjol eller klänning, vit blus och förkläde
Alla har knappast den traditionella tyska folkdräkten, men man kan ha en grön mössa eller jacka och försöka få till en bayersk klädsel. Sedan kan man ju naturligtvis hyra hela utrustningen på Buttericks om man vill det. Eksons.se säljer även billiga tyroler utstyrslar på postorder i alla storlekar.

Lederhosen (tyska för läderbyxor) är korta byxor gjorda av läder och finns i olika modeller, medan två är att betrakta som de vanligaste: den ena vilken skulle kunna beskrivas som shortsliknande och den andra i form av knäbyxor av samma modell som de vilka bärs till vissa svenska folkdräkter.

Maten – kringlorna är ett måste

oktoberfest-bretzelGoda tyska korvar, brattwurst, krakauerwurst hör definitivt till oktoberfest. Servera detta med surkål och potatismos och man får en rätt som påminner mycket om en bayersk "brauer teller". Man kan även servera wurstsallad, en enklare specialitet! Eller Haxe, grillade fläsklägg som man serverar med surkålsgryta

De traditionella kringlorna, bretzel, är ett måste på oktoberfestbordet. Finns att beställa på välsorterade bagerier.
– De ska vara stora och mjuka.

 Apfelstrudeln, tyska motsvarigheten till äppelkaka med vaniljsås äts traditionellt på oktoberfesten

Tysk Umpa-bumpa musik

Liveband oktoberfest Malmö, Lund, SkåneEtt bra liveband som spelar umpa-bumpa och håller allsång, joddlar, utbringar skål i tid och otid ser till att stämningen är på topp är förstås en huvudingrediens.
Tyrolerband av kvalitet är det begränsad tillgång på så vårt tips är att boka i god tid.

Vi har kontakt med flera bra band så hör av er om ni behöver hjälp att hitta musikunderhållning till er oktoberfest.

Dekorera med rutiga flaggor & dukar i Bayerns färger

oktoberfest dekorationEn oktoberfest utan dekoration är ingen oktoberfest, ännu värre vore det förstås utan öl men snåla inte på dekorationen! Dukar, girlanger och flaggor bör vara i de bayerska färgerna, vitt och ljusblått.
Festerna blir ju så mycket roligare om man pyntar. Den pyssliga kan tillverka det själv eller så köp färdigt i affär, förslagsvis på nätet eller på Partyland Emporia i Malmö.

I stora lokaler kan banderoller vara ett bra alternativ för dekoration. Beställer man i tid på nätet så kan man komma billigt undan!

Har ni blivit inspirerade och har frågor angående Oktoberfest?

Kontakta oss  på tel. 070-769 50 63 eller via kontaktformulär nedan.

Förfrågan oktoberfest

TOP